Ansiktena bakom Getswedish

1998 lämnade jag, Linda Ström, tryggheten, familjen, kompisar och startade ett nytt äventyr med min svenska man i Boston, USA.

Över en natt lämnade jag min gamla identitet som bankanställd och blev “Fru” över en natt.

Det var överväldigande och otroligt roligt på samma gång. Redan då letade jag efter “Getswedish”. Jag sökte någon som kunde förklara min nya kultur ur mitt svenska perspektiv. Jag sökte någon som kunde förklara alla små konstigheter i min nya kultur. Jag sökte någon som älskade både det Amerikanska och det Svenska och kunde se fördelen med båda kulturerna i samarbet. När vi så småningom flyttade till Kalifornien och vi fick vårt efterlängtade Green Card kunde jag förverkliga drömmen av att kunna dela med mig av min erfarenhet. Genom mitt företag kunde jag äntligen vara den personen för nyinflyttade svenskar. Vilken lycka!

När vi några år senare flyttade till Seattle fick jag bli min egen kund och låta företaget ligga i träda i några år. Jag hade egna barn som behövde min fulla uppmärksamhet och stöd i sina nya skolmiljöer. Jag behövde bygga upp mitt nätvärk i min nya hemstad. Nu är jag varm i kläderna i Seattle och kan med stolthet säga att jag är redo för din familj!

Jag önskar att jag kunde klona mig och personligen fortsätta stötta i Silicon Valley. Eftersom det nu inte är möjligt är jag otroligt tacksam att jag via mitt fantastiska kontaktnät bland utlandssvenskar kom i kontakt med Yvonne på Widely AB i Palo Alto. Hon är numera min samarbetspartner i dalen. Nu finns Getswedish stöd på bredaren front!

Under det här året ska vi tillsammans utforska Seattle. Ett par dagar i månaden ska jag ge mig ut i nya miljöer. Varje utflykt ska innehålla ett moment av träning, lunch och kulturella influenser. Förhoppningen är att jag ska kunna dela med mig av Seattles vardag och upptäcka nya spännande smultronställen som bara en inföding känner till. Tiden är begränsad. Jag måste vara tillbaks i Kirkland i tid för att köra barnen till alla deras aktiviteter efter skolan.

Så, spänn fast säkerhetsbältet för nu KÖR VI!

LINDA

This entry was posted in Activities and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.