Mingel på Konsulatet

The last Tuesday in January 2012, the Swedish-American Chamber of Commerce hosted a kick off/business mingle at the Swedish Consulate in Kirkland.
I am looking forward to work closely with SACC so it was natural for me to attend this event.
There were drinks and treats served and the Honorary Consul, Lars Jonsson along with the other members on the interim board had done an excellent job in making us all feel welcome.
I got to reconnect with old friends as well as meet some new interesting individuals.
An extra treat was that I won the lottery on my business card – I am going to lunch with the Honorary Consul of Sweden in Seattle!
Thank you Lars, Lena, Petra and Carissa and everyone else attending this event, I had a great time!

Ett mingelparty hos konsuln är idag en avslappnad tillställning. En ödmjuk och öppen stämning där alla är villiga att dela med sig av sin kunskap och ideer.

Jag träffade många bekanta från andra svenskorganisationer men stiftade även bekantskap med några nya individer som jag inte har träffat förut.

Så var det ju det där lotteriet. Tänk att just jag vann lunchen med Konsuln!
Hur beter man sig, hur titulerar man honom, vad har man på sig och vilken restaurant får den stora äran och vad ska vi prata om? Ja, vissa av de här frågorna måste jag nog ställa direkt till honom.
Jag är tacksam för att jag var med och hjälpte till på Sweden Week för några år sedan, så det blir inte lika pirrigt som den gången när vi fick åka ut med hans båt i Seattle.

Vad vi förmodligen kommer att diskutera är ett projekt som vi håller på att planera tillsammans.
Den 28 februari ska vi ha ett frukostmöte där vi har bjudit in en jurist från Sverige som deltar via modern teknik.
Vår förhoppning är att även ha en jurist med internationell erfarenhet men verksam här i Seattle som kan svara på frågorna från ett amerikanskt perspektiv. Tanken är att ta upp lite generella regler för arv, pension och andra familjerättsliga frågor samt passa på och fråga om den praktisk effekt, US Foreign Account Tax Compliance Act(FATCA) and the US Dodds Frank Act har på våra vardagliga relationer med våra svenska banker.

När jag har frågat runt så är listan lång på vad gemene man vill veta…så vem vet, det kanske finns utrymme för en hel konferens. Visst låter det spännande! Vill du, kan du komma den 28 februari så hör av dig till mig.

Ja, sedan fick jag reda på att det är en bookrelease på gång. Laura Wideburg har översatt en svensk bok till engelska…men det tar vi en annan dag!

This entry was posted in Activities and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.