För Arbetsgivaren – Rätt person på rätt plats

Snabba förändringar på alla fronter gör att dagens företag och organisationer behöver vara extra lyhörda, flexibla och lösningsbenägna. Ibland växer en avdelning, ibland behöver ett kontor stängas eller en ny enhet startas upp – på en ny plats i världen. Personal byter projektgrupp, avdelning, kontor, stad, till och med världsdel allt oftare.

Att arbeta utomlands är en dröm för många, och för allt fler blir den också verklighet. Nya kulturer, nya människor och ibland högre lön är något av det som lockar. Vi är inget bemanningsföretag. Inte heller ett flyttföretag. Däremot hjälper Getswedish skandinaviska familjer att flytta utomlands. Bland annat till USA.

Vi vet att när man beslutar sig för att flytta utomlands, är det mycket att tänka på och processen är snabb och intensiv. Bostad, skola, visum, körkort, läkarvård, tandläkare, barnomsorg, bankkonto, försäkringar är bara några av alla frågor som dyker upp.

Getswedish skapar en smidig flyttupplevelse för utflyttande svenskar och deras familjer. Rollen är att fungera som en brygga mellan Sverige och USA när det behöver hjälp och någon som kan ta hand om din nyanställde utanför kontorstid. Vi skapar de bästa förutsättningar på den nya bostadsorten och gör startsträckan extra kort.

A och O för att flytten ska bli lyckad, är att hela familjen trivs på den nya orten – inte minst barnen. Med egen erfarenhet av utlandstransfer med barn har Getswedish samlat bred erfarenhet av den amerikanska kulturen ur ett svenskt perspektiv.

Getswedish skräddarsyr varje tjänst för ditt företag, dig som individ och den medföljande familjen och fungerar som familjens bollplank väl på plats.

Vi kallar oss för Destination Service Consultant och har tagit fram enkla arbetsmodeller i form av startpaket. Här följer exempel på exakt vad vi hjälper till med:

I – Välkommen till nya hemland – USA!
En första introduktion till nya bostadsorten, Tips & Råd i bostadsdjungeln, kommande skolåret, amerikanska helgdagar

II – En praktisk flytt guide!
DMV – körkort, Vilken skola ska jag välja för barnen? Vilka dokument behöver jag från Sverige Vaccinationer, vilka är minimikraven?

III – Praktikaliteter på plats
Health Care, Dental, Insurance, Bank

Många internationella relocation företag erbjuder delar av våra tjänster. Det unika med Getswedish är att vi kan erbjuda en kulturellt anpassad support på plats, i både Seattle och Silicon Valley. Vi finns där för våra kunder även efter flyttkartongerna har anlänt.

Byta kultur är berikande och spännande. Många beslut måste tas och ibland underlättar det att ha en person på plats som förstår båda kulturerna som kan svara på de vanligaste frågorna såsom: Vad har jag att vänta mig första året? Hur kan jag snabbast möjligt smälta in i samhället? Hur kan jag förbereda mig/min familj? Introduktion till olika nätverk i området. Tutor, idrottsklubbar, aktiviteter och annat för mina barn. Apotek, postkontor, supermarket och andra nödvändigheter. Vill ditt företag eller du som privatperson anlita oss som bollplank, kontakta oss på info@getswedish.com.

Leave a Reply